top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Cegal SYSCO: Vil bli verdens viktigste tech-selskap for energi

Alt smelter sammen, sier Dagfinn Ringås, påtroppende sjef i Cegal SYSCO. Han tror kombinasjonen av olje- og vannkraft-IT vil slå an.


FOTO: ANDERS HORNTVEDT

Om fem år er ambisjonen at vi skal ha etablert oss som det viktigste tech-selskapet for energi i verden, og som den mest interessante og attraktive arbeidsgiveren i bransjen. Vi skal være tech-supermakten som både jobber i en bærekraftig bransje og hjelper selskaper over i fornybarsamfunnet, sier Dagfinn Ringås, adm. direktør i Sysco.


I disse dager er SYSCO i ferd med å fusjonere med Cegal. De to selskapene kommer fra hver sin del av energisektoren, og i august ble det klart at de to selskapene skal slås sammen.


Cegal har tradisjonelt jobbet mot den internasjonale olje- og gassektoren, mens Sysco har en sterk posisjon blant vannkraftprodusenter og nettselskaper.Enorm vekst


Frem til dags dato har selskapet hatt tre ben å stå på omsetningsmessig: Programvare til energisektoren, konsulenttjenester og løpende drift og overvåkning av systemene.Vi har hatt en veldig vekst. De seneste årene har det vært over 100 millioner kroner i året, og det skyldes både en sterk organisk vekst og at vi har kjøpt opp åtte mindre selskaper siden 2016

Dagfinn RingåsSkal selge vannkraft-IT

Nå er altså Sysco selv kjøpt opp – i hvert fall formelt sett, siden Cegal er den overtakende parten i transaksjonen. Tidligere Cegal-sjef Svein Torgersen blir styreleder.


Ringås hopper over som sjef for det nye selskapet, som vil hete Cegal Sysco, i hvert fall inntil videre. Verdsettelsen av partene i transaksjonen vil han ikke fortelle, ei heller om det var penger som skiftet hender i transaksjonen, eller kun aksjer.


– Stort sett har jo Cegal og Sysco holdt på med de samme tingene, bare i ulike deler av energisektoren, og nå smelter jo alt sammen. Equinor skal investere 200 milliarder kroner i fornybarsektoren de neste fem årene, og er én av mange energigiganter som satser i den retningen, sier Ringås.Norsk vannkraft-software til oljeprodusenter i Houston og Dubai


– Energitransformasjonen i er gang, og vi skal være med kundene våre på den reisen. Kunnskap om distribusjon av olje og gass kan også benyttes på andre områder. Nøkkelordet her er databaseløsningene våre, som er knallgode, svarer han.
Les hele saken i Finansavisen

166 views0 comments

Comments


bottom of page