top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Med salsa og padel som batterilader i lederrollen

Det er en spennende gruppe med engasjerte og dyktige mennesker bak Credo Partners. Med ulike bakgrunner, roller og erfaringer, er det individene, og sammensetting av dem, som utgjør styrken i det samlete Credo-teamet. Felles for alle er et brennende ønske om å bidra til å skape skalerbare og bærekraftige virksomheter. I denne spalten vil vi presentere og dele historiene til våre kollegaer, styremedlemmer, ledere og gründere.Tam Nguyen (47) startet opp Q-Light sammen med tre andre medgründerne for snart ti år siden. I dag holder han en hånd i de fleste avdelingene; med rollene som CEO, salgssjef og markedssjef. På hjemmebane er han gift og har to barn på 17 og 18 år.


Gründeren kom til Norge fra Vietnam som båtflyktning bare 4 år gammel, og har siden hatt en trygg oppvekst i Kristiansand sammen med sine fosterforeldre og biologiske foreldre.

-Det har ikke vært helt rett frem, men likevel er det fantastisk å ha den ballasten med seg. Det har vist meg at man ikke kan ta ting for gitt, og at man må ta vare på det man har.


I dag består arbeidsdagen i Q-Light av en del operasjonelt arbeid ute på prosjekt, der Tam får samhandlet og sett menneskene i bedriften, noe han er veldig opptatt av. Samtidig er det ikke til å komme unna at det blir en del møter som er helt nødvendige for å ta avgjørelser.

-Jeg har blitt en flaskehals- noe jeg ikke liker, sier han og ler.


Videre trekker Tam frem viktigheten av å ha et godt og robust team:


-Hver mandag har vi møte med hele teamet. På den måten vet alle hva som skjer, og det er en fin anledning til å anerkjenne arbeidet de gjør. Det å se mennesket i hverdagen er en viktig ting man ofte glemmer. Med mye som skjer er det lett å henge seg opp i det negative, derfor deler vi ukentlig en positiv og uformell historie til alle ansatte for å fokusere på de små positive tingene og feirer alle seierne på veien.


Videre forteller han om et samarbeid for å hjelpe mennesker inn i arbeidslivet:

-Vi har innført et samarbeid med Varodd industrier, der vi samarbeider med mennesker som trenger hjelp til å komme seg inn i arbeidslivet. Min innstilling er at alle innehar viktige ressurser, og hvis det kan brukes hos oss så bidrar det til en vinn-vinn-situasjon. Miljøet er så utrolig viktig for arbeidet!


En reise over ti år


En dag på jobb har ikke alltid sett slik ut, og gründeren så ikke for seg at han og medgründeren skulle stå her 10 år senere.


- Vi var fire stykker med ulik bakgrunn som tenkte at det hadde vært gøy å starte noe sammen og utfordre det etablerte markedet. Vi skulle være et godt alternativ til de etablerte belysningskonkurrentene, da produktsortimentet deres var temmelig like hverandre. Vi fikk låne en garasje og ballen rullet egentlig derfra.

Vi skulle ha det gøy sammen- ikke bli rike. Resultatene kan anses som én av flere konsekvenser hvis man får det til mens man har det gøy.

Tam skisserer den første tiden der de banket på dører i Kristiansand for å fortelle om Q-Light:

- Vi banket på dører og gjorde alle leddene rundt de fem-seks produktene vi hadde; salg, marked, innkjøp og logistikk.

Godt samarbeid


Credo gikk inn i Q-Light for halvannet år siden i desember 2021. Tam trekker særlig frem to ting som har endret seg etter det.


- Vi var veldig fokusert på drift og å gjøre det beste ut av det vi hadde og holde hjulene i gang. Når Credo kom inn i bildet begynte vi å bygge for skalering og tenke mer langsiktig.

Jeg fikk tidlig beskjed om at det er behov for en CFO. Da jeg er en driftsmann fra oljen med bakgrunn fra Statoil var jeg uenig, og mente at en COO var det riktige. Det viste seg kjapt at når vi dro på så har CFOen vært helt riktig. Credo er en trygg og aktiv sparringspartner.


Den gode balansen

Det er flere samarbeid som må fungere godt for å få til gründerreisen.


- Du må ha en tålmodig partner fordi det krever et visst samspill. Jeg har alltid med meg Mac’en og jobber ofte til ugunstige tider. Et fint avbrekk der jeg ikke tenker på jobb er salsa! Kona og jeg har danset i snart åtte år som par og vært på flere kongresser i Europa. Dansen er krevende, og du må hele tiden tenke neste trekk.


Familierelasjonene er viktige for Tam, som ivrig følger opp barna innenfor vannsport, styrkeløft og badminton. Som gammel volleyballspiller har han ikke lagt opp helt selv heller, og er med i bedriftsvolley i førstedivisjon sammen med en vennegjeng som pleide å spille aktivt. Padel er noe han har fått smaken på og prøver å få trent så ofte som mulig.

- Både jeg og familien er aktive. I min ungdomstid kom vi på 3.plass i NM og for kretslag i volleyball og jeg spilte som midtspiller/angriper. Du vil ikke kunne avsløre det basert på høyden min!


Han påpeker at han ikke bare trenger fart og spenning for å koble av:

-Hytta ved sjøen i Mandal gir meg ro og energi, og jeg kan sitte og bare speide utover.


Det å finne roen er han god på i flere situasjoner, og ble drillet som beredskapsleder i Statoil på å finne løsninger basert på de ressursene man har.


- Kollegene mine har aldri sett meg sur og grinete hvis vi står ovenfor en utfordring som ikke kan styres. Over skyene er himmelen alltid blå – ting ordner seg alltid til slutt. De fleste bekymringer blir det ofte ikke noe av, er noe jeg har lært av min mentor fra Statoil. Det har stemt hittil.


121 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page