top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Meet the team: Pål Prydz

Updated: Mar 14, 2023

Det er en spennende gruppe med engasjerte og dyktige mennesker bak Credo Partners. Med ulike bakgrunner, roller og erfaringer, er det individene, og sammensetting av dem, som utgjør styrken i Credo Partners-teamet. Felles for alle er et brennende ønske om å bidra til å skape skalerbare og bærekraftige virksomheter. I denne spalten vil vi presentere og dele historiene til våre kollegaer, styremedlemmer, ledere og gründere.


Pål startet i Credo som Associate i 2018, fokuserer primært på B2B virksomheter og har ledet flere buy-and-build prosjekter. Siden Påls inngang i teamet, har han vært involvert i en rekke suksessfulle investeringer; Sysco, Frisk Gruppen og Konstel. I år han har tatt steget inn i Credos partnergruppe, og jobber til daglig med Credos porteføljeselskaper Evidi, Prosjekt Fitness og Prosjekt Spark.


Vi har tatt en prat med Pål- bli bedre kjent med ham gjennom Q&A!


Hva driver deg på jobb, og hva er det beste med jobben din?


Det er egentlig to aspekter - jakten på de gode investeringsmulighetene, og det å følge et selskap over tid og støtte utvikling basert på en plan. Jeg liker å sette hårete mål og jage de milepælene som må til for å realisere en overordnet ambisjon. Det oppstår selvfølgelig utfordringer underveis, men det å se at brikkene etter hvert faller på plass og selskapene våre går fra å være gode til fantastiske er ekstremt kult å være med på. Jeg er genuint glad i jobben min så innsatsen over tid har føltes enkel, og det tror jeg i bunn og grunn er årsaken til hvorfor jeg ble partner nå.


Fortell om ditt hovedområde IT Services, hva er spennende med det?

Jeg har alltid hatt en interesse for området. Det er en fantastisk bransje fordi det ofte dreier seg om virksomhetskritiske tjenester som kundene må ha uansett, og det gir stabilitet. Samtidig er det en rivende teknologisk utvikling, og aktørene må virkelig følge med i timen for å holde seg relevante. Det er veldig kompetanseintensivt, og man er helt avhengig av å kunne tiltrekke seg dyktige mennesker for å lykkes samtidig som det er gode muligheter for å skape skalerbare inntektsstrømmer. Til sist er det et stort og voksende marked som gir selskaper godt med rom til å utvikle seg. Jeg lærte veldig mye av reisen med Sysco, og mye av denne læringen brukes nå på Evidi og andre prosjekter.Hvordan ser en typisk hverdag ut?

Jeg har alltid vært oppslukt av jobben min og tilbragt mange timer på kontoret, men etter at jeg fikk barn så oppstod det et behov for å komme seg hjem til middag. Dagen starter når barna våkner, og etter levering i barnehagen drar jeg ned på kontoret. Arbeidsdagen er som regel ganske møtedominert frem til familien spiser sammen i halv fem-tiden, etterfulgt av lek og legging av de små. Når det er stille i leiligheten er det frem med PC-en noen timer på kveldstid. Så prøver jeg å få klemt inn en treningsøkt her og der.Og en atypisk hverdag?

I begynnelsen av Konstel-prosjektet reiste jeg rundt for å kjøpe elektroselskaper i kriker og kroker av landet jeg ikke hadde sett for meg å være i jobbsammenheng. Det er også et par forhandlingsmøter i Danmark jeg aldri kommer til å glemme. Ellers jobber vi med så mange ulike typer virksomheter i ulike stadier slik at vi gjør mye forskjellig på jobb.Del noe som engasjerer deg.

Det er å bygge selskaper kunder står i kø for å kjøpe av, og folk skraper på døren for å jobbe hos, som også utover dette på en eller annen måte bidrar positivt til samfunnet. Idé- og “gameplanning” fasen i forkant av etablering av en ny plattform er også veldig morsom. Og selvfølgelig rekruttering av gode hoder til virksomhetene våre. Et godt team er i tillegg til knallhardt fokus the secret sauce til en god investering. Du må finne riktige personer til riktig selskap og situasjon.Hvor finner vi deg når du ikke er på jobb?


Ute og herjer med 2-åringern, i skogen og løper, eller så skifter jeg bleier, lager mat eller rydder. Av og til er jeg ute på middag med kona og/eller venner men det har det blitt for lite av i det siste.Hva ville vi ikke gjettet om deg?


Jeg har en tendens til å skaffe meg interesser som jeg går ekstremt dypt i. Da jeg var yngre samlet jeg på frimerker en periode. For noen år siden fikk jeg det for meg at jeg skulle lære meg å sy egne plagg og prøvde meg på en skjorte og en bukse, men fant ut at jeg var talentløs så jeg la det på hylla, men jeg fikk stor respekt for skredderfaget. Nå er det mat og vin som gjelder, som er enklere å dele med andre, men jeg merker at jeg er i ferd med å grave meg litt vel dypt ned i det kaninhullet.Hva gjør du for å utfordre deg selv?

Jeg liker å utfordre meg selv og har for eksempel løpt maraton. Jeg satt meg et tidsmål på forhånd, og trente hardt for å oppnå det. Når man får det til, gir det en vanvittig mestringsfølelse!

Utrolig kult! Vil du dele tiden din?


2:52 - det er jeg grisestolt av!


Hvilke 3 emoijier beskriver deg best?


🤠 👨‍👩‍👧‍👧 🤌

693 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page