top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Meet the team: Stian


Det er en spennende gruppe med engasjerte og dyktige mennesker bak Credo Partners. Med ulike bakgrunner, roller og erfaringer, er det individene, og sammensetting av dem, som utgjør styrken i Credo Partners-teamet. Felles for alle er et brennende ønske om å bidra til å skape skalerbare og bærekraftige virksomheter. I denne spalten vil vi presentere og dele historiene til våre kollegaer, styremedlemmer, ledere og gründere.

STIAN GLENDRANGE

Stian ble en del av Credo

høsten 2013, og har vært med på å utvikle Credo fra en tidlig fase. I år tok han steget hele veien opp, og ble Partner i selskapet. Stian er kjent for et kvikt hode, være kjapp i replikken, og for å være en flink forhandler. Hvis du har låst deg fast i forhandlingene: ring Stian.


Stian, hva er det som driver deg?

Jeg vil trekke frem to ting som gjør at jeg trives så godt hos Credo. Det første er at vi møter så mange ulike typer mennesker. Vi jobber med toppledere, gründere, eksterne rådgivere, ulike styremedlemmer og blir kjent med alle ledd i en bedrift. Den andre er det å få lov til å være med på hele utviklingsløpet våre selskaper skal gjennom. Vi er tett på virksomhetene og menneskene i de selskapene vi investerer i. Det gir stort eierskap til det vi driver med, og vi opplever både oppturer og nedturer sammen.

Etter 8 år i Credo, er det noe som utpeker seg?

Det at alle genuint bryr seg om hverandre, styrker helt klart hvordan vi jobber sammen og er en fordel også for våre porteføljeselskaper. Det gjør at jeg har kunnet ta en ekstra utfordring og ha trygghet til å mestre den på en god måte. Og så er vi ikke flere i Credo enn at vi blir godt kjent også utover det rent jobbmessige. Spesiell applaus til Pål Prydz, som på impuls inviterte hele teamet pluss samboere til hans allerede fullbookede bryllup i Belfast!


Og i porteføljeselskapene du har jobbet med?

Her er det mye å velge mellom, og for meg er det enkelthendelsene som først slår meg. For eksempel det øyeblikket hvor man midt i en hektisk transaksjonsprosess plutselig blir overbevist om at «dette kommer til å gå hele veien», når en andpusten CEO kommer løpende opp trappen for å fortelle om et stort gjennombrudd, å være på ferie og plutselig få et helt uventet problem i fanget, og enkeltmøter som simpelthen tok en helt annen retning enn jeg kunne forutse. Så når jeg ser bakover er det egentlig det uforutsette som utpeker seg, og etter å ha jobbet med flere selskap i parallell i åtte år har det blitt en del slike situasjoner.


Hvordan ser arbeidsdagen din ut i disse covid-tider?

Kanskje litt klisje å svare videomøter her, men det blir mye av det. Med hjemmekontor er dobbel espresso byttet ut med to kopper traktekaffe om morgenen, og har jeg ikke rukket å være innom nettaviser i løpet av dagen er det et sikkert tegn på at det har vært høyt tempo.

Våre to danske dagligvareselskaper Geia Food og Globus Wine er blant selskapene jeg følger tett, og det er naturligvis spesielt at det nå har gått et år hvor jeg knapt har møtt de personene jeg jobber såpass tett med i det daglige. Det gjør at man mister noe av småpraten og humoren som ofte innleder de fysiske møtene. Så selv om telefon og videomøter stort sett fungerer fint, skal det bli befriende å vende tilbake til en hverdag hvor man fritt kan treffe andre mennesker.


Når du ikke er på jobb da, hvor finner du deg da?

Utover standardsvarene, så er det vel riktig å trekke frem at fotball og det å konkurrere generelt skaper en overdreven entusiasme hos meg. Her har jeg vanskelig for å innse at mitt eget nivå er dårligere enn det burde være, selv om jeg stadig vekk blir minnet på det. Nå er det å spille fotball blitt byttet ut med golf. Her kan jeg få utløp for mitt konkurranseinstinkt, oppleve forbedring, og ikke minst er det et glimrende påskudd for å komme seg ut og besøke nye steder.


Noen tanker om veien videre?

Det dukker hele tiden opp selskap med stort vekstpotensial, og akkurat den fasen av et selskaps utviklingsløp vi jobber med er utrolig spennende. Så jeg er optimistisk og gleder meg veldig til fortsettelsen!

Beskriv Stian med tre emoijier

😀👍🤓


1,393 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page