top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Nr1 Fitness, Trimhuset, Trento, Sprek365 og Toten Treningssenter skal sammen danne et bedre tilbud

Credo Partners inngår partnerskap med flere mindre treningssenterkjeder for å danne en ny ledende gruppering. Les pressemeldingen her. Victor Evensen har tatt en prat med Treningsindustrien.no om dette.


Credo Partners investerer sammen med gründerne av Toten Treningssenter, Trento, Trimhuset, Sprek365 og Nr1 Fitness i det som vil bli en ny topp 3 aktør i treningssenterbransjen i Norge. Gruppen opererer 64 fullskala- og ekspress-sentre på Sunnmøre, i Hordaland og på Østlandet/Innlandet, med fokus på lokal forankring og gode kundeopplevelser. Omsetningen forventes å ligge på rundt NOK 260 millioner fordelt på ca. 50 000 medlemmer.


Det blir ingen umiddelbare endringer for de fem kjedene som nå har dannet en ny treningskjede sammen med Credo Partners, alle operer inntil videre som før, sier Evensen til Treningsindustrien.no


– Vi begynner med en tynn overbygning. Vi har signert en ny CEO som sammen med et par ressurser rundt seg har oppgaven å tilrettelegge for samarbeid, mer enn full integrasjon. Vi opererer med en planleggingshorisont på pluss, minus fem år – og det går gjerne 18 måneder før vi gjør noen store grep, forteller Evensen.


– Det er ingen som har blitt «rike og late» av dette. En gevinst kommer når vi en gang i fremtiden skal ha en exit, påpeker Evensen – som er tydelig på at det også vil være plass til nye aktører i den nye konstellasjonen.Primus Motor

Konsernsjef Trygve Amundsen i Nr1 Fitness var primus motor for å få i stand et større samarbeid – noe han selv bekrefter:


– Ja, det var vi som startet samtalene med Credo. Jeg har jobbet bevisst med dette i mange år, og endelig er vi i mål med en investor som er flinke til akkurat dette, sier Amundsen.


Han humrer litt over at han nå endelig får en sjef etter 14 år alene. Som alle de andre gründerne – bortsett fra Stig Nyengen i Trento – er han nå ansatt i det nye selskapet.


Også Hans Arne Bjørdal Hjeldnes trekker frem samme faktum:

– Jeg har signert min aller første ansettelseskontrakt, hilsen mann 44, sier han og ler.

Alle de opprinnelige gründerne skal bidra inn i den nye konstellasjonen, samtidig som de skal videreutvikle sine respektive «tidligere» kjeder.


– Vi skal lene oss på gründernes kompetanse. Credo er ikke bransjespesifikke, så gründerne vil ha nok å gjøre fremover, sier Victor Evensen.


Samarbeider for å skape et bedre tilbud


Det som er åpenbart er at harmonisering av medlemssystem og andre lavthengende frukter, blir førsteprioritet – eller som Amundsen oppsummerer:


– Vi er alle gode aktører som tjener penger, dette er ikke et turnaround-case. Synergiene skal gi oss reduserte kostnader og samtidig gi medlemmene et bedre tilbud. Tiden er overmoden for at bransjen finner hverandre og bygger større verdier, sier han.


Les hele saken fra Treningsindustrien.no her.
403 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page