top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Stor kontrakt til MMC First Process: Komplett levering til Atlantic Sapphire

Atlantic Sapphire inngikk 25.08.21 en avtale med MMC First Process om levering av komplett system for fiskehåndtering til det landbaserte oppdrettsanlegget Atlantic Sapphire Bluehouse Phase 2.


Det skriver MMC First Process i en pressemelding på sine nettsider. Selskapet slapp nyheten om kontrakten med bannerutrulling på sin stand på Aqua Nor.

-MMC First Process ble valgt fordi deres løsning tilfredsstiller våre strenge krav til fiskehåndtering. MMC er et selskap vi kjenner godt til fra før og er verdensledende på skånsom håndtering av levende fisk, sier CEO i Atlantic Sapphire Johan E. Andreassen. Andreassen sier videre at et effektivt og skånsomt system for fiskehåndtering er nøkkelen til optimalisert utnytting av produksjonskapasiteten i Atlantic Sapphires landbaserte anlegg.

Fiskevelferd

CSO i MMC First Process, Frank Edvard Vike, forteller at selskapets suksess med leveranser av fiskehåndteringssystem til brønnbåter har hatt stor betydning for interessen og aksepten selskapet nå har fått for sine løsninger også til landbasert oppdrett. Siden tidlig på 1990-tallet har vi gjennom utvikling av vårt utstyr tilstrebet en mest mulig skånsom håndtering av fisken. Resultatet fra dette arbeidet er god kvalitet og ikke minst god fiskevelferd, sier Vike.


Det ligger et solid utviklingsarbeid bak teknologien som nå skal leveres til Atlantic Sapphire. MMC First Process har gjennom forsøk og kommersielle installasjoner dokumentert at fiskevelferden blir svært godt ivaretatt med denne teknologien. Børre Haanes Waagan, Sales Manager Land Based Farming i MMC First Process, sier at et viktig prinsipp for den nye teknologien er å sørge for at hele fisken er i vann når den håndteres.


- Med skånsom trenging og forflytting, fullvannstransport og ny pumpe-teknologi vet vi at fisken har det godt når den flyttes, sier Waagan med et smil.


Bærekraft i fokus

- Atlantic Sapphire har satset på denne teknologien fordi den bidrar til å sikre selskapets mål om bærekraftig produksjon, sier Lars Christian Vik, Fish Movement Design Engineer i Atlantic Sapphire.


- Atlantic Sapphire setter stor pris på samarbeidet med MMC First Process. De tenker bærekraft, de er kunnskapsbasert og har evnen til å tenke nytt, avslutter Vik.
66 views0 comments

Comments


bottom of page