Geia får nye eiere

16/10/2017

 

 

 Den danske virksomheten Geia Food som utvikler og leverer matkonsepter til hele Skandinavia, får ny eierstruktur. Geia Food som har sine danske kontorer i Aalborg og i Skælskør, ble skapt i 2014 som en fusjion mellom firmaene A-Frost og Mortensen Food.

 

Credo Partners overtar ca. 1. Desember 55 prosent, av aksjene og samtidig utvider den daglige ledelsen anført av CEO Claus Ravnsbo sitt medeierskap av virksomheten. Nåværende minoritetsaksjonærer fortsetter som medeiere og dette blir et sterkt partnerskap mellom nye og gamle aksjonærer, samt ledelsen i selskapet.

 

«Kombinasjonen av en sterk kapitalpartner og et management buy-in gir Geia Food en helt unik sjanse for sette ytterligere fart i ekspansjonen i Skandinavia. Vi kan både vokse organisk og via oppkjøp, og dermed kan vi i enda høyere grad oppfylle våre ambisjon om å være den foretrukne samarbeidspartner i dagligvarehandelen når det gjelder å finne de beste matvarene til kundene,» sier CEO Claus Ravnsbo.

 

Vi ser Geia Food som en særdeles attraktiv plattform for ytterlig vekst i de nordiske landene. Virksomheten har vist sterk lederskap og evnene til å skape innovasjon innenfor en rekke matkategorier, og har potensiale til å oppnå en lederposisjon i sin bransje, sier Gudmund Killi, Managing Partner i Credo Partners.

Formelt må den nye eierstrukturen godkjennes av de danske konkurransemyndighetene før den etter planen trer i kraft 1. desember 2017

 

Geia Food har i dag 63 ansatte og har kontorer i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Selskapet fungerer som en verdiskapende forbindelse mellom dyktige matprodusenter på den ene siden og de skandinaviske dagligvarekjedene på den andre. Selskapet har spesiell kompetanse i kategorier som is, fjærkre, fisk, drikkevarer og convenience food. Selskapet jobber både med kjedenes egne merkevarer, men leverer også sine egne varemerker slik som Eventyr-is.

 

Omsetningsutviklingen er positiv og virksomheten oppnådde i 2016 en samlet konsernomsetning på DKK 1,1 milliarder med et årsresultat på DKK 32,3 millioner i Geia Food A/S

 

Artikkel i FødevareWatch

 

Please reload

© by Credo Partners AS.