Ny Sysco-sjef

22/10/2018

  

Sysco-gründer Frank Vikingstad skal bygge opp selskapet i Sverige og Danmark, og Dagfinn Ringås i Schneider Electric overtar som konsernsjef. Etter å ha ledet selskapet siden han var med å grunnlegge det i 2004, tar Frank Vikingstad nå jobben med å bygge opp og lede Syscos virksomhet i Danmark og Sverige. 1. januar erstattes han av Dagfinn Ringås, som har vært norgessjef i Schneider Electric. Ringås har erfaring fra norsk ITbransje, blant annet jobbet han ti år i Microsoft som en del av selskapets ledelse i Norge.

 

300 millioner

Sysco er en norsk IT-tjenesteleverandør med sterk posisjon innenfor energisektoren. Selskapet er også et av landets sterkeste fagmiljø innen Oracle-teknologi. Selskapet omsetter for rundt 300 millioner kroner i året.

 

– Vi har høye ambisjoner for Sysco, sier styreleder Gudmund Killi i en kommentar.

– Selskapet har en sjelden kombinasjon av teknologikompetanse og domenekunnskap innen kraftsektoren, og det er i skjæringspunktet mellom teknologi og forretning vi kommer til å skape store verdier for kundene, sier Killi. Vikingstad har gjennom det siste året brukt mye tid i København, og flytter i 2019 til Stockholm for å bygge videre opp om selskapets virksomhet utenfor Norge.

 

– Drivkraften min har alltid vært å utvikle Sysco til en solid bedrift med spennende kunder og flinke folk. Oppgaven som leder har vært en konsekvens av dette og et nødvendig verktøy, men aldri et mål i seg selv, sier han.

 

– Når vi nå nærmer oss 200 ansatte, tror jeg det er helt nødvendig og veldig riktig å få inn noen med tyngre ledererfaring og forutsetninger for å videreutvikle organisasjonen til neste nivå.

 

Av: Henrik Charlesen 

Finansavisen 22.oktober 2018 

 

Please reload

© by Credo Partners AS.