top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Credo selger Konstel til Nimlas Group

Pressemelding, Oslo, 19.12.2022


Konstel har på kort tid inntatt posisjonen som den ledende multilokale elektroentreprenøren i Norge. Gjennom 20 oppkjøp på 3,5 år har konsernet vokst fra 400 mill. NOK til 1,6 mrd. NOK i årlig omsetning. Denne veksten, sammen med meget gode resultater, vekket oppmerksomheten til selskapets nye eier, Nimlas Group.-Vi satte sammen med gründerne i det opprinnelige Elscoop en ambisjon om å bygge Norges ledende multilokale elektroentreprenør, og med omsetningstallene vi kan legge frem for året er vi kommet dit, sier styreleder i Konstel og Managing Partner i Credo Gudmund Killi.


Konstel har vokst kraftig gjennom oppkjøp og har samtidig hatt en god organisk vekst, og er et solid konsern med 25 datterselskaper på Østlandet, Trøndelag og Møre og Romsdal.


-Det er fortsatt flere veldrevne elektroselskaper som kan passe inn i Konstel. Vår forretningsmodell er at sterke lokale selskaper fortsatt skal drives selvstendig, med lokale drifts- og markedsbeslutninger samtidig som de, ved å være en del av en større organisasjon, skal få tilgang på verdiøkende funksjoner, som kompetanseutvikling, innkjøp, markedsføring og effektive støttesystemer, sier CEO i Konstel, Terje Myhre.Fantastisk verdiutvikling


Vekstreisen i Konstel blir også svært hyggelig for alle aksjonærer og investorer. Dette selskapet er et stjerneeksempel på hvordan ambisiøse gründere sammen med Credo som profesjonelt eiermiljø raskt kan etablere store, verdifulle markedsposisjoner – for ikke å snakke om profesjonaliseringen av drift i parallell, fortsetter Killi. – Og vi er ekstra glade for å overlevere Konstel til en utmerket strategisk eier. Denne transaksjonen er vinn-vinn-vinn for selger, kjøper og ansatte.


Nimlas Group som ny eier


– Fra første møte med Nimlas har vi opplevd profesjonalitet, respekt og et ektefølt engasjement for forretningsmodellen vår, og at det er den multilokale modellen, sammen med videreføring av mulighet for medeierskap for Konstel-ansatte gjennom Nimlas Group, som fortsatt er veien for videre vekst og utvikling.


Nimlas Group sin forretningsfilosofi er lik vår egen, og å bli en del av et nordisk konsern som Nimlas Group vil styrke vår evne til å nå de strategiske målene vi har satt for de kommende årene, avslutter Myhre.


CEO i Nimlas Group, Mikael Matts, bekrefter uttalelsen til Myhre: -Ja, fra dag en har dette føltes helt rett. Konstel har samme kultur og DNA som Nimlas Group og våre datterselskaper. Vi tror på lokalt entreprenørskap og lokale sjefer, og en stor grad av lokale avgjørelser.


I likhet med Konstel ser Nimlas viktigheten av å bygge gode, langsiktige bedriftskulturer med fokus på lærlinger, riktige personer og gode ledere.


- Jeg er superglad, dette skal bli virkelig spennende, avslutter Matts.


Om Nimlas Group


Nimlas Group er et nordisk konsern innen tekniske installasjonstjenester med mer enn 2300 ansatte fordelt på 70 lokasjoner i Sverige og Finland.


Selskapet består av Sandbäckens i Sverige og QMG i Finland, og nå Konstel i Norge. Nimlas leverer tjenester på tvers av hele spekteret av tekniske disipliner fra varme og sanitær, elektro, ventilasjon, automasjon, brannsikkerhet og kjøling, til andre relaterte tjenester som design og sikkerhetssystemer. Med Konstel i gruppen får konsernet tilført solid kompetanse og erfaring innen el-installasjoner som bidrar i det grønne skiftet. Samlet vil Nimlas Group etter gjennomføring av oppkjøpet av Konstel ha en omsetning på omkring 6,0mrd. SEK.


Gjennomføring av oppkjøpet er betinget av godkjennelser fra konkurransemyndigheten i Norge.


For spørsmål om oppkjøpet kontakt: Gudmund Killi Managing Partner 92 45 33 00| killi@credopartners.no


Andre om saken:513 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page