top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Ny IT-gigant: SYSCO og Cegal fusjonerer

SYSCO og Cegal slår seg sammen med mål om å skape et ledende, globalt teknologiselskap for energisektoren, og for å spille en større rolle i å drive frem det grønne skiftet.


Det skriver selskapene i en pressemelding mandag 30.08.


CEO i Cegal, Svein Torgersen, forklarer:

- Energi-industrien har et stort behov for å løse helt nye utfordringer slik at de kan levere energi på nye og bærekraftige måter, og dette grønne skiftet gjør at det investeres enormt i teknologitransformasjon. Både Cegal og SYSCO har allerede lang erfaring med digitalisering og modernisering med kunder i denne sektoren. Sammen styrkes vårt bidrag her betraktelig.


Videre tilføyer CEO i SYSCO, Dagfinn Ringås:

– Vi skal være tydelige på hva vi driver med; Programvare, konsulenttjenester i verdensklasse, samt leveranse av sikre og stabile skytjenester. Slik blir vi en sterk bidragsyter for å drive frem det grønne skiftet, samtidig som vi også vil håndtere andre industriers utfordringer.


Videre sammen


Cegal ble etablert i Stavanger i 2000, og har i dag en omsetning på 700 millioner kroner, og snart 500 ansatte i sju land.


– Tradisjonelt har Cegal vært en viktig teknologileverandør for den internasjonale olje- og gassektoren. Transformasjonen av denne sektoren og dreiningen mot fornybare energikilder skjer nå i en rasende fart, hvor teknologi og mangfold er nøkkelen. SYSCO har en sterk posisjon blant vannkraftsprodusenter og nettselskaper. Sammen skalerer vi for større kunder, nye og større utfordringer og leveranse av helhetlige løsninger for den internasjonale energibransjen, sier Torgersen.


SYSCO ble etablert i Haugesund i 2004, og sysselsetter i dag over 250 ansatte fra 20 land. Selskapet omsatte for 500 millioner kroner siste år.


– Svært mange kunder ønsker seg mer lettfattelig og moderne programvare. Samtidig har de behov for hjelp med integrasjon, håndtering og analyse av store datamengder, samt sikker og effektiv drift og overvåking. Sammen med Cegal blir vi en sterk aktør som vil levere industrielle og spesialiserte produkter og tjenester på disse områdene, sier Ringås.


Dagfinn Ringås blir administrerende for det nye selskapet, mens Svein Torgersen blir arbeidende styreleder. Det nye selskapet vil ha hovedkontor i Stavanger, over 700 ansatte med mer enn 30 nasjonaliteter lokalisert i åtte land, og vil omsette for rundt 1,4 milliarder kroner i 2021.


God match


Torgersen beskriver flere grunner til at selskapene er en god match:


– Vi har begge vårt utspring i Norge og er god etablert her, og på flere lokasjoner internasjonalt. I tillegg deler vi de samme verdiene. Både Cegal og SYSCO opplever sterk vekst, vi er velkjent i markedet og har et godt rykte hos kundene. I tillegg kompletterer våre programvareløsninger og ​​konsulenttjenester hverandre, og begge selskapene har tung domenekunnskap. Selv om vi begge fokuserer på energibransjen er kundemassen i liten grad overlappende, sier Torgersen.


Fusjonen vil gi oss internasjonal styrke og gjennomslagskraft ved at vi nå posisjoneres for å bli en global aktør og en solid og profesjonell teknologipartner for våre kunder. -Dagfinn Ringås

– Fusjonen vil gi oss internasjonal styrke og gjennomslagskraft ved at vi nå posisjoneres for å bli en global aktør og en solid og profesjonell teknologipartner for våre kunder. Samtidig vil vi være små nok til å beholde smidighet, fleksibilitet og nærhet til kundene. Vi styrker mangfoldet ytterligere, knyttet til blant annet erfaringsbakgrunn, kjønn, alder og kultur. Dette er grunnlaget for en dynamikk og et arbeidsmiljø som er positivt og gir energi. På denne måten er vi en attraktiv arbeidsplass for de kloke hodene som skal løse fremtidens utfordringer, tilføyer Ringås.


Selskapet fortsetter også med etablert, norsk eierskap, et investorkonsortium ledet av investeringselskapet Norvestor bestående av Argentum, Cubera og DWS blir hovedeier og tidligere SYSCO-eiere Credo Partners og Ferd blir med videre som eiere også i det nye selskapet.


Ringås avslutter:

– Vi er stolte og fornøyde! Denne fusjonen har vi jobbet lenge med, og vi har virkelig gledet oss til å fortelle det til de ansatte. Nå gjenstår den spennende jobben med å samle to sett med fantastiske medarbeidere til ett selskap.


Andre om saken:


131 views0 comments

Hozzászólások


bottom of page