top of page
  • Writer's pictureCredo Partners

Meet the Team: Hilde Britt Mellbye, CEO Frisk Gruppen

Det er en spennende gruppe med engasjerte og dyktige mennesker bak Credo Partners. Med ulike bakgrunner, roller og erfaringer, er det individene, og sammensetting av dem, som utgjør styrken i det samlete Credo-teamet. Felles for alle er et brennende ønske om å bidra til å skape skalerbare og bærekraftige virksomheter. I denne spalten vil vi presentere og dele historiene til våre kollegaer, styremedlemmer, ledere og gründere.


Administrerende direktør i Frisk Gruppen, Hilde Britt Mellbye, fylte 60 år før sommeren og har lang erfaring som toppleder. Hun og ektemannen feiret 30-års bryllupsdag i juni i år, og sammen har de to voksne barn. Hilde Britt bor på Høvik like ved sjøen, og er svært glad i friluftsliv.– Det er utrolig merkelig å kjenne på at jeg har levd i 60 år. I hodet mitt er jeg ikke helt der enda. Det har vært en veldig interessant karriere hvor jeg har utviklet og tilpasset meg som leder. I retroperspektiv har det vært mange ulike faser, noe som har ført til at jeg føler meg som en nokså erfaren og trygg leder.

Er det noe som har utpekt seg i løpet av din tid i Frisk Gruppen?

Det er tatt relativt store strategiske grep i selskapet etter at jeg kom inn som leder. Opplevelsen min er at selskapet hadde 2-3 års forlovelsestid, og at bryllupet var på høy tid å gjennomføre! Noen ganger tviler man for lenge med å ta vanskelige beslutninger. Vi har bygget et felles konsern og en felles kultur på rekordtid vil jeg si.


Hvordan vil kollegaene dine beskrive deg?

Jeg hadde 60-års feiring på Teams med ledergruppa mi, og det kom en del hyggelig ord på en slik dag. De opplever meg som engasjert og orientert. Jeg er en strategisk leder, og trives med å jobbe med mennesker og mobilisere krefter gjennom tydelige visjoner og retning. Jeg er også opptatt av at medarbeiderne skal ha gode verktøy for å kunne gjøre en god jobb. Det henger sammen.


Over 30 år i gamet, hva driver deg?

Helt siden jeg var tenåringsjente har jeg hatt et ønske om å bidra, til å påvirke. Det har nok vært en grunnleggende drivkraft i meg hele veien.


Noen lederkvaliteter som du beundrer hos andre?

Jeg har hatt noen idealer lenge som jeg holder fast ved. En av de er Marit Breiviks gode lederegenskaper gjennom å bygge opp det norske håndballaget i sin tid, med hovedinnsatsen på teambyggingen. En annen jeg vil trekke fram er Erna Solberg før hun ble statsminister. Det var veldig mye motstand i eget parti, tror jeg, mot Erna– og for en flott leder hun ble, og elsket av sine egne til slutt. Det å holde ut den motstanden er en beundringsverdig lederegenskap.


Når du ikke er på jobb, hvor finner vi deg da? Du nevnte friluft innledningsvis, finner vi deg i skogen?

Jeg er jo født og oppvokst i Ålesund, med høye fjell, dype daler og røff sjø. Skogen er ikke det stedet jeg trives best i, for da finner jeg ikke veien ut igjen. Jeg liker meg ute ved kysten, og bor ved sjøen. Padle kajakk, gå fjellturer, stå på ski på fjellet: Det bør helst være litt luftig for min del!


Noen visdomsord du vil dele?

Det må bli bestemors gamle ordtak som hun alltid sa, oversatt til hennes språk og bakgrunn; den som gje den fe. («Den som gir, den får»)


Tips til andre som ønsker en lederkarriere?

Det er en ting jeg har observert ofte blant unge ledere: De blir fort engasjerte og dedikerte av selve arbeidsoppgavene. Skal du bli toppleder, er du nødt til å engasjere deg i samfunnet også. Forståelse og interesse er viktige faktorer for å bli en helhetlig leder.


Fortell litt om din utvikling i løpet av din karriere

Jeg har holdt på så lenge at det har vært en stor utvikling av lederskap generelt. I mine første 10 år var jeg relativt umoden og veldig målrettet. Det var preget av bonus og insentivsystemer som jeg etter hvert opplevde som ubalanserte. Jeg har evnet å utvikle meg og tilpasse meg til tiden som er. Etter at verdibasert- og tillitsbasert ledelse ble introdusert fant jeg meg mer til rette og følte at en del brikker falt på plass. For meg handler det om å skape en tydelig retning, en god strategi som er godt forankret. Menneskene driver seg selv fremover.


Hvordan er reisen videre?

Det er en veldig spennende vei for oss fremover, vi har store ambisjoner og mål! Oppdraget er å få Frisk Gruppen til å bre seg utover, og bli betydningsfulle i samfunnet. Det som er så gøy, er at jo mer vi vokser, jo fler har vi hjulpet. Vi bidrar til mestring i andres liv, og hjelper folk ut i arbeid. Det er et utrolig kult mål.Comments


bottom of page